Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ny attack i Afghanistan efter vapenvilas slut

Afghanistan • Publicerad 5 juni 2020
Foto: TT

USA genomförde under torsdagen och fredagen två flygattacker mot mål i Afghanistan. Det är den första amerikanska attacken sedan den av talibanerna föreslagna vapenvilan trädde i kraft, vapenvilan varade i tre dagar och löpte ut för en dryg vecka sedan.

"Det här var de första amerikanska flygattackerna mot (talibanerna) sedan vapenvilan under ramadan," skrev Sonny Leggett, en talesperson för de amerikanska trupperna i landet, på Twitter.

Annons

"Vi upprepar: Alla sidor måste minska våldet för att fredsprocessen ska kunna ta vid igen," skrev han fortsatt med hänvisning till attacker som kopplats till talibanerna som ägt rum efter vapenvilans slut.

Talibanerna har ännu inte kommenterat de amerikanska attackerna.

Attacker utförda av talibaner har minskat i antal sedan den 24 maj då rörelsen förklarade ett tre dagar långt eldupphör för att fira avslutandet av fastemånaden.

President Ashraf Ghani välkomnade talibanernas utspel och lovade att 2 000 talibanfångar ska släppas i ett försök att få i gång samtal om fredsförhandlingar.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons