Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Nya stjärnor till svenska restauranger

Restaurang Aira på Djurgården i Stockholm som drivs av kocken Tommy Myllymäki får sin andra stjärna i franska Guide Michelin, enligt ett pressmeddelande.
Sammanlagt rekommenderas 15 restauranger i Sverige av restaurangguiden.
Mat • Publicerad 12 juni 2023
Lyxkrogen Aira i Stockholm får sin andra stjärna i Guide Michelin. Arkivbild.
Lyxkrogen Aira i Stockholm får sin andra stjärna i Guide Michelin. Arkivbild.Foto: Gustaf Månsson/SvD/TT

"Vi vill tacka alla våra gäster, vår personal och våra partners för all stöttning på resan under de här tre första åren. Teamet är tillbaka i restaurangen efter ceremonin, och vi ser fram emot att fortsätta den här resan mot ytterligare gastronomisk excellens. Det finns ju faktiskt en till stjärna att sikta mot!", säger Airas delägare Tommy Myllymäki och Pi Le i en skriftlig kommentar.

Restaurang Signum i Mölnlycke får sin första stjärna.

Annons

"Köket levererar rätter fulla av djup och raffinemang. Den röda tråden är fisk och skaldjur", skriver Michelin om restaurangen som drivs av krögaren Thomas Sjögren.

Enda svenska med tre

Dessutom får restaurang Jord i Linköping en så kallad grön stjärna för sitt hållbarhetsengagemang.

Den hyllade restaurangen Frantzén i Stockholm, som drivs av Björn Frantzén, får behålla sina tre stjärnor från 2018, rapporterar SVT Nyheter.

Tre stjärnor är det finaste en restaurang kan få och innebär att köket är exceptionellt. Frantzén är den enda krogen i Sverige med tre stjärnor.

Danska restaurangen Koan i Köpenhamn får två stjärnor. Varsin stjärna delas ut till Villa Vest i Lønstrup, Domæne i Herning och Grand Royal i Vejle.

Fem i Oslo

Fem restauranger i Oslo får varsin stjärna: À L'aise, Mon Oncle, Stallen, Sabi Omakase Oslo och Savage. Restaurang K2 i Stavanger får en grön stjärna.

Isländska restaurangen Moss får en stjärna.

Sju nordiska restauranger tilldelas en Bib Gourmand för god mat till rimliga priser, av dem finns fyra i Sverige, däribland Triton i Stockholm.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons