Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Nya Zeeland öppnar gränsen efter över två år

Nya Zeeland öppnar gränsen för turister från runt 60 länder för första gången på över två år sedan landet lättat på sina pandemirestriktioner.
Nya Zeeland • Publicerad 2 maj 2022
Familjemedlemmar kramar om varandra efter det att ett flyg från Los Angeles anlände till Auckland i måndags.
Familjemedlemmar kramar om varandra efter det att ett flyg från Los Angeles anlände till Auckland i måndags.Foto: Jed Bradley/AP/TT

Sedan coronapandemin bröt ut för över två år sedan har Nya Zeeeland tillämpat en av världens striktaste gränsrestriktioner. Nu lättar landet på de flesta av restriktionerna och öppnade i måndags gränsen för ett 60-tal länder vars turister är undantagna landets visumkrav.

USA, Storbritannien, Japan, Sverige och de flesta länder i Europa får nu alltså åter resa till Nya Zeeland. För tre veckor sedan öppnade landet för turister från Australien.

Annons

Turister som vill åka till Nya Zeeland måste vara vaccinerade och testa sig före och efter ankomst.

Före pandemin hade landet omkring tre miljoner besökare årligen och turismen utgör över fem procent av landets totala ekonomi.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons