Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Nytt besked: Berlinflygplats fortsatt öppen

Tyskland • Publicerad 3 juni 2020
Berlin-Tegel. Arkivbild.
Berlin-Tegel. Arkivbild.Foto: Michael Kappeler/AP/TT

Turerna kring Berlin och dess olika flygplatser är en följetong till synes utan slut.

Den planerade storflygplatsen Flughafen Berlin Brandenburg "Willy Brandt" skulle ursprungligen ha öppnat 2011, men har blivit kraftigt försenad, och väntas nu slå upp portarna den 31 oktober. Till dess var det tänkt att Berlinborna, och besökare till den tyska huvudstaden, skulle hålla till godo med andraflygplatsen Schönefeld, då den tidigare huvudflygplatsen Tegel skulle stänga i mitten av juni, eftersom flygtrafiken under coronakrisen i princip har avstannat.

Annons

Nu kommer nya besked. Den underdimensionerade men centralt belägna Tegel hålls öppen till dess att den nya flygplatsen är i gång, erfar Tysklands största tidning Bild. Skälet uppges vara att antalet passagerare väntas öka så mycket från mitten av juni att Schönefelds begränsade kapacitet inte räcker till.

Beskedet väntas bli officiellt under onsdagseftermiddagen.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons