Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Offrets kvarlevor låg i frysen – man åtalas

Bland matvaror i frys och kylskåp förvarade mannen kvarlevorna efter en man i 20-årsåldern. Den 29 november förra året uppsökte han polis tillsammans med sina socialsekreterare och berättade.
Nu åtalas Malmöbon för mord och grovt gravfridsbrott.
Brott • Publicerad 25 september 2023
En man åtalas i Malmö tingsrätt för mord och grovt gravfridsbrott. Arkivbild.
En man åtalas i Malmö tingsrätt för mord och grovt gravfridsbrott. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Åklagare Tomas Olvmyr bedömer att den 53-årige mannen har haft kvarlevorna i köket en längre tid. Det sista livstecknet från hans offer kom den 9 oktober, men exakt när han dödades är oklart.

Själv hävdar den åtalade mannen att han är oskyldig till mord, men han erkänner att han orsakat mannens död och han erkänner även gravfridsbrott.

Annons

"Jag bedömer att det är utrett att den åtalade mannen uppsåtligen orsakade målsägandens död och att det inte funnits någon nödvärnssituation eller annan ansvarsbefriande grund. Det är också utrett att han styckade kroppen och förvarade den i sin lägenhet en längre tid efter gärningen", skriver senior åklagare Tomas Olvmyr i ett pressmeddelande.

Material i den åtalade mannens mobiltelefon visar enligt åklagaren att han har haft "ett påtagligt intresse för våld, mord, avrättningar och styckning av kroppar".

Om mannen inte fälls för mord yrkar åklagaren i andra hand på att han ska dömas för grov misshandel och grovt vållande till annans död.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons