Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Östersunds kommunvapen lyste upp Times Square

Den gångna veckan har den vita älgen på Östersunds kommunvapen blickat ut över Times Square i New York, en välkomsthälsning från Nasdaq till den svenska kommunen.
Ekonomi • Publicerad 6 juni 2020
Den vita älgen på Östersunds kommunvapen blickade ut över Times Square i New York.
Den vita älgen på Östersunds kommunvapen blickade ut över Times Square i New York.Foto: Nasdaq /TT

Att kommunvapnet lyst i neon över det populära torget beror på att Nasdaqbörsen hälsat kommunen välkommen till en internationell webbplattform för så kallade gröna obligationer.

"Vi har anslutit oss till något som heter Nasdaq Sustainable Bond Network. Det är en plattform för investerare och utgivare av det som kallas gröna obligationer. Vi vill främja utvecklingen av en hållbar finansmarknad och i förlängningen ett hållbart samhälle", säger kommunens finanschef, Erik Sundberg på kommunens hemsida.

Annons

Begreppet grön obligation togs fram 2007 av SEB i samarbete med Världsbanken och handlar om utvecklingen av hållbar finansiering till miljö­­inriktade ­projekt. Tanken med de gröna obligationerna är att öka utgivarens transparens kring vad pengarna investeras i.

– Det är otroligt häftigt att få den möjligheten och synliggöra det vi gör. Det var aldrig något primärt mål, man får se det som en bonus, säger Erik Sundberg till SVT Jämtland.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons