Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Över 20 döda i regnoväder i Sydkorea

Sydkorea • Publicerad 15 juli 2023
Ett hus i Yecheon kollapsade på lördagen sedan översvämningar och jordskred drabbat byn i centrala Sydkorea.
Ett hus i Yecheon kollapsade på lördagen sedan översvämningar och jordskred drabbat byn i centrala Sydkorea.Foto: Yun Kwan-shick/Yonhap/AP/TT

Dödstalet stiger i Sydkorea sedan ett kraftigt regnoväder med översvämningar och jordskred som följd drabbat landet.

De senaste dygnen har över 20 dödsfall rapporterats, alla i landets centrala och sydöstra delar, uppger landets inrikes- och säkerhetsdepartement.

Annons

Det finns också rapporter om flera skadade och saknade.

Sydkorea har drabbats av kraftiga regn sedan den 9 juli. I staden Gongju i Södra Chungcheong-provinsen, som fått mest nederbörd, har mer än 600 millimeter regn fallit sedan dess.

Enligt myndigheterna har nästan 5 000 personer tvingats att evakuera sina hem och tusentals hushåll lämnats utan ström under den gångna veckan.

Ovädret har även stor påverkan på trafiken. Flera flyg- och tågavgångar har ställts in och vägar har stängts av.

Sydkoreas motsvarighet till SMHI räknar med att vissa delar av landet kommer att fortsätta få stora regnmängder fram till söndag.

Landets president Yook Suk Yeol har gett order om att mobilisera alla tillgängliga resurser för att hantera katastrofen, enligt hans presidentkansli.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons