Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Över 40 miljoner tweets om #blacklivesmatter

Sociala medier • Publicerad 6 juni 2020
Många har den senaste tiden delat bilder på svarta rutor i sociala medier, för att visa solidaritet och ta ställning mot rasism. Arkivbild.
Många har den senaste tiden delat bilder på svarta rutor i sociala medier, för att visa solidaritet och ta ställning mot rasism. Arkivbild.Foto: Gorm Kallestad/NTB/TT

Efter det dödliga polisvåldet mot George Floyd i USA har sociala medier exploderat. I syfte att visa solidaritet och ta ställning mot rasism har folk världen över delat bilder på svarta rutor, protester och hashtagen #blacklivesmatter.

Enligt analysföretaget Meltwater har #blacklivesmatter omnämnts 40,5 miljoner gånger under perioden 22 maj–3 juni, rapporterar Resumé.

Annons

I svenska sociala medier har hashtagen förekommit 220 000 gånger. Mest engagerade är användare i USA, följt av England, Brasilien och Frankrike.

De ord som förekommer mest tillsammans med #blacklivesmatter är polis, namn, rättvisa, förändring och protest, enligt analysföretaget.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons