Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Pandemipengar hålls inne – resebyråer granskas

Resor • Publicerad 8 juli 2022
Onlineresebyråer håller inne pengar till kunder som drabbats av inställda resor under pandemin. Arkivbild.
Onlineresebyråer håller inne pengar till kunder som drabbats av inställda resor under pandemin. Arkivbild.Foto: Fredrik Persson/TT

Under pandemin blev en mängd resor inställda. Men många konsumenter som köpt resor genom onlineresebyråer har fortfarande inte fått tillbaka sina pengar. Nu ska Konsumentverket tillsammans med EU-kommissionen inleda en tillsynsinsats mot syndarna.

"Det vi ser nu är helt oacceptabelt. Konsumenterna har väntat alldeles för länge och det är hög tid att onlineresebyråerna nu ser till att konsumenterna de förmedlat resor till får tillbaka sina pengar", säger Cecilia Tisell, Konsumentverkets generaldirektör och KO, i ett pressmeddelande.

Annons

Efter en tidigare tillsynsinsats har flygbolagen bättrat sig och betalat tillbaka pengar direkt till kunderna. Flygbolagen har också fört över pengar till onlineresebyråerna – men där har de fastnat.

Enligt Konsumentverket är det fyra stora och internationella resebyråer som nu ska granskas.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons