Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Par försökte smuggla kokain för miljoner

Brott • Publicerad 6 september 2022
Ett par i 20-årsåldern åtalas för grov narkotikasmuggling. Arkivbild.
Ett par i 20-årsåldern åtalas för grov narkotikasmuggling. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man och en kvinna i 20-årsåldern har åtalats för att ha försökt smuggla in kokain värt flera miljoner från Amsterdam.

Paret fastnade i tullen vid Öresundsbron den 1 april i år med 10,3 kilo kokain. Polisen fattade misstanke när en doftgran upptäcktes bakom förarsätet, rapporterar SVT Nyheter Skåne.

Annons

Mannen och kvinnan hade uppgett för anhöriga att de skulle på sparesa men hade enligt mannen blivit hotad av två män att hämta kokain och smuggla in i landet. Om mannen vägrade skulle männen göra hans familj illa, hävdar han i förhör.

Kvinnan nekar till att överhuvudtaget känna till narkotikan som låg förpackad i tjocka kakor inlindade i plast, i ett lönnfack bakom baksätet i bilen. Åklagaren anser å sin sida att de två genomfört smugglingen tillsammans och i samförstånd.

När polisen gjorde husrannsakan hittades flera kartor tramadol och fyra gram kokain bland parets saker.

Paret åtalas nu för synnerligen grovt narkotikabrott och straffet kan bli fängelse i minst sex och högst tio år.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons