Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Partiledarna möts om säkerhetspolitik

Politik • Publicerad 10 januari 2022
Statsminister Magdalena Andersson (S) träffar snart riksdagens partiledare för samtal om säkerhetspolitiken.
Statsminister Magdalena Andersson (S) träffar snart riksdagens partiledare för samtal om säkerhetspolitiken.Foto: Marko Säävälä/TT

Statsminister Magdalena Andersson (S) bjuder in riksdagens partiledare till samtal om det säkerhetspolitiska läget. Samtalen sker på onsdag, sent på eftermiddagen, några timmar efter riksdagens partiledardebatt.

Enligt uppgift till TT sker samtalen i anslutning till diskussioner om coronaläget. Oppositionen har kritiserat Andersson och regeringen för att inte ha kallat till samtal tidigare, i skenet av den ökade ryska aktiviteten och varningarna till Sverige om att inte öva tillsammans med Nato. Men statsministern skriver på Twitter om att hon ser en bred samsyn om den svenska säkerhetspolitiken.

"Det är grundläggande för vårt lands möjligheter att värna svenska nationella intressen", skriver Andersson i sitt inlägg.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons