Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Pojke begärs häktad – samband med mord utreds

Brott • Publicerad 10 augusti 2023
Åklagare och polis utreder misstänkta brott mot två 14-åringar som vistats på olika HVB-hem i Nyköping. En av pojkarna har hittats död, medan den andre är försvunnen. Arkivbild.
Åklagare och polis utreder misstänkta brott mot två 14-åringar som vistats på olika HVB-hem i Nyköping. En av pojkarna har hittats död, medan den andre är försvunnen. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

En 15-årig pojke har begärts häktad som på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till människorov i Stockholms län. Brottsoffret är en 14-åring, som blev efterlyst i slutet av juli och inte har hittats.

Vid samma tid hittades en annan 14-åring död utanför Nynäshamn. Dödsfallet utreds som misstänkt mord. I den utredningen har ingen misstänkt gripits.

Annons

De två 14-åringarna bodde på varsitt HVB-hem i Nyköpings kommun.

– Vi utreder i dagsläget om de här ärendena har koppling med varandra, säger senioråklagare Hanna Cardell, som begärt 15-åringen häktad, till TT.

Åklagaren vill inte säga något om vad misstankarna mot 15-åringen grundas på, eller var den saknade 14-åringen sågs senast.

– Polisen eftersöker honom fortfarande, säger Hanna Cardell.

Häktningsförhandlingen äger rum på fredagen.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons