Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Pojke död efter att ha klättrat på tåg

Olycka • Publicerad 3 juni 2020
En pojke i 15-årsåldern har avlidit efter att ha kommit i kontakt med elledningar över järnvägsspåret i Västerås. Arkivbild
En pojke i 15-årsåldern har avlidit efter att ha kommit i kontakt med elledningar över järnvägsspåret i Västerås. ArkivbildFoto: Bertil Ericson / TT

En pojke i 15-årsåldern har avlidit efter att ha kommit i kontakt med elledningar med högspänning över järnvägsspåret i Västerås.

Pojken och en jämnårig kamrat klättrade på tisdagskvällen enligt polisen upp på ett tåg som stod parkerat på ett stickspår som leder ned i ett industriområde.

Annons

– Så som jag förstått det har den nu avlidne pojken tagit i ledningen, säger Sofie Tornin, jourförundersökningsledare i Västerås.

Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till platsen. Pojken fördes med ambulans till akuten i Västerås men flyttades sedan till Akademiska sjukhuset i Uppsala, där han avled under natten.

Pojkens jämnårige kamrat blev vittne till händelsen och chockades. Även han fördes till sjukhus och fick vård för brännskada i handen.

– Han är svårt chockad, så vi har inte pratat så mycket med honom, säger Sofie Tornin.

Det finns ingen misstanke om brott i samband med dödsfallet.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons