Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Pojke dog i olycka – stenblock kom i rörelse

En pojke under tio år dog i en olycka i Oxelösund på söndagen. Enligt polisen var det ett större stenblock som av okänd anledning kom i rörelse.
Olycka • Publicerad 13 mars 2022
En pojke har dött i en olycka i Oxelösund. Arkivbild.
En pojke har dött i en olycka i Oxelösund. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

– På något sätt har ett stort, stort stenblock kommit i rörelse och grabben har på något sätt blivit klämd, säger polisens presstalesperson Johnny Gustavsson.

Pojken fördes till sjukhus med ambulans men hans liv gick inte att rädda. Omständigheterna är oklara men polisen tror att pojken lekte på platsen, som ligger i ett industriområde, och att det var andra där.

Annons

– Min bild är att han inte var ensam på platsen, säger Gustavsson.

Polisen har spärrat av ett stort område. Olycksplatsen dokumenteras på olika sätt från marken och luften. Förhör med vittnen och andra personer görs också för att få en bild av det inträffade. Platsen ska även säkras så att inget liknande händer igen.

En förundersökning om vållande till annans död har öppnats. Det finns ingen brottsmisstänkt person.

– För att kunna spärra av och vidta åtgärder krävs det ett lagrum. Vi får också låta utredningen gå vidare. Vad beror det på att det såg ut så här på platsen? Skulle pojken ha tillgång till platsen? Det är frågor utredningen får svara på, säger Johnny Gustavsson.

Krisstödsberedskap har kallats in för att stötta blåljuspersonal som arbetat med händelsen.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons