Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Polis beskjuten i Östersund – två anhållna

Två män har anhållits misstänkta för mordförsök efter att en polispatrull beskjutits vid en kontroll av en bil i centrala Östersund på lördagskvällen.
Brott • Publicerad 13 augusti 2023
Vid 21-tiden under lördagskvällen besköts en polispatrull i Östersund. Arkivbild.
Vid 21-tiden under lördagskvällen besköts en polispatrull i Östersund. Arkivbild.Foto: Oscar Olsson/ TT

Ingen polis skadades vid skottlossningen men vittnen på platsen säger att det lät som automatvapen.

– Först var det kanske två-tre skott. Sedan blev det massor. Lät som en beskjutning från två håll och i alla fall ett automatvapen, säger ett vittne till Östersunds-Posten.

Annons

De misstänkta i bilen flydde från platsen och en biljakt i hög hastighet inleddes som gick norrut på E45.

På söndagen kunde männen gripas efter en stor polisinsats där även regionala och nationella insatsstyrkan medverkade. En av männen greps söder om orten Lit och den andre greps på riksväg 87, öster om Östersund.

Efter förhör beslutade åklagaren att anhålla de båda männen misstänkta för mordförsök och grovt vapenbrott. Polisen tror inte att det finns fler gärningsmän utöver de två anhållna.

Rikspolischef Anders Thornberg ser allvarligt på det inträffade.

"En attack mot polisen är ett angrepp på hela samhället. Gripandena skedde tack vare gott polisarbete och utredningsarbetet fortsätter med full kraft", säger han i ett skriftligt uttalande.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons