Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Polisen anmäler sig själv efter påskupploppen

Brott • Publicerad 11 maj 2022
Två bilar som brann i Norrköping i samband med upploppen på påskdagen. Arkivbild.
Två bilar som brann i Norrköping i samband med upploppen på påskdagen. Arkivbild.Foto: Stefan Jerrevång/TT

Polisen anmäler sig själv för att utreda om det förekommit brister som utgör brott i samband med upploppen under påsken. Anmälan gäller personlig utrustning, fordon, metoder, organisation och ledning, skriver polisen på sin hemsida.

Efter upploppen har 340 olycksfall och tillbud rapporterats i polisens system, och av dem betraktas 186 som allvarliga eller mycket allvarliga i arbetsmiljöhänseende.

Annons

Polisanmälan har gjorts på uppdrag av rikspolischefen.

"Utifrån de anmälningar som inkommit och övriga omständigheter är det viktigt att få till stånd en prövning av om brott har begåtts. En sådan prövning säkerställs genom den anmälan som nu har gjorts. Vårt yrke är inte riskfritt, men våra medarbetare ska kunna känna sig trygga med att de har en adekvat utrustning och rätt förutsättningar i form av metoder och utbildningar för att kunna utföra sitt uppdrag", säger rikspolischef Anders Thornberg enligt hemsidan.

Det är avdelningen för särskilda utredningar som tar hand om polisanmälan.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons