Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Polisen om mordförsöket: Flera vapen avlossades

Tre män har anhållits efter att en ung man skadats i en skottlossning i Göteborg. Händelsen kopplas till gängkriminella miljöer.
– Vi har bevisning som säger att flera vapen har avlossats, säger lokalpolisområdeschefen Max Olsson.
Brott • Publicerad 15 augusti 2023
En stor polisinsats pågick under natten till måndagen i Västra Frölunda efter det att en ung man hittats skottskadad.
En stor polisinsats pågick under natten till måndagen i Västra Frölunda efter det att en ung man hittats skottskadad.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Polisen larmades strax före midnatt på måndagen om höga smällar i Västra Frölunda i Göteborg.

– Då låg en man på backen, skottskadad i ena benet och skadad i huvudet. Han har blivit påkörd i samband med skottlossningen så skadan i huvudet härrör sannolikt från det, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

Annons

Vittnen uppger för Göteborgs-Posten att en bil först körde på mannen, som satt på en moped. Maskerade män ska sedan ha klivit ur bilen och skjutit mot mopedföraren.

"Avlossats mot varandra"

Polisen misstänker att flera vapen varit inblandade.

– Vi har bevisning som säger att flera vapen har avlossats och vissa vittnesuppgifter som säger att de har avlossats mot varandra på platsen, säger Max Olsson, tillförordnad lokalpolisområdeschef i Syd.

Det är dock för tidigt i utredningen att säga något om den skadade mannens eventuella inblandning, betonar Max Olsson. Han är förtegen om mannens ålder, men uppger att alla inblandade är "väldigt unga".

Fler kan gripas

De är också kända av polisen sedan tidigare för inblandning i gängkriminella miljöer.

– Det finns flera olika teser och vi stänger inga dörrar: det kan vara en uppgörelse mellan olika nätverk, men också interna angelägenheter i de olika nätverken. Det är alldeles för tidigt att peka på vad som ligger bakom konflikten, säger Max Olsson.

Två män i 18-årsåldern greps under natten och anhölls senare. En av dem är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mordförsök, den högre misstankegraden, och den andra är skäligen misstänkt för mordförsök, den lägre misstankegraden.

Under tisdagseftermiddagen greps och anhölls en tredje man i 18-årsåldern på sannolika skäl misstänkt för mordförsök, rapporterar GP.

– Vi arbetar nu med att få klarhet i exakt vad det är som hänt, och vi utesluter inte att det kommer att bli fler personer frihetsberövade, säger polisens utredningsledare Sofie Konkell på sektionen för grova brott i Storgöteborg till tidningen.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons