Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Polisen släpper uppgifter om Linköpingsexplo

Brott • Publicerad 3 juni 2020
Explosionen i Linköping för ett år sedan var en av de kraftigaste hittills i Sverige. Arkivbild.
Explosionen i Linköping för ett år sedan var en av de kraftigaste hittills i Sverige. Arkivbild.Foto: Jeppe Gustafsson/TT

Sprängladdningen som skakade bostadshuset på Ådalagatan i Linköping för ett år sedan var ännu kraftigare än vad tidigare analyser visat. Det berättar utredningsledaren John Skoog i ett nytt avsnitt av Polispodden Öst. Utredningen visar också att sprängningen troligen var riktad mot en man som bodde i området.

"Han uppger själv att han inte tror att händelsen är riktad mot honom. Till saken hör att personer i den kriminella miljön inte vill berätta att de har blivit utsatta för brott för att det anses vara en svaghet eller sårbarhet" säger Skoog.

Annons

Utredningen har också visat att en telefon köpt på Ica Maxi i Norrköping dagen före explosionen troligen användes för att utlösa bomben.

"Vi vet att ett telefonnummer tog emot ett sms samtidigt som explosionen", enligt Skoog.

Det har gått ett år sedan explosionen i Linköping, en av de kraftigaste som inträffat i Sverige. De materiella skadorna blev omfattande men ingen skadades allvarligt. Fortfarande har ingen kunnat knytas till brottet.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons