Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Poliser sköt mot bil – bedöms som nödvärn

Brott • Publicerad 6 juli 2022
Förundersökningen mot de poliser som avlossat skott mot en bil i våras läggs ner. Arkivbild.
Förundersökningen mot de poliser som avlossat skott mot en bil i våras läggs ner. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Poliser sköt i maj mot en bil som körde rakt mot dem i Göteborg. Nu läggs förundersökningen mot poliserna ned eftersom åklagaren kommit fram till att det rörde sig om en nödvärnssituation, rapporterar Göteborgs-Posten.

Skottlossningen skedde i stadsdelen Lunden i samband med en spaningsinsats kopplad till narkotikabrott. När poliserna försökte genomföra ett gripande hoppade en eller eller flera personer in i en bil, som sedan körde mot poliserna. Flera poliser avfyrade då sina tjänstevapen mot bilen.

Annons

”Det våld som de använt har inte varit uppenbart oförsvarligt”, skriver chefsåklagare Per Nichols i sitt beslut.

Han konstaterar att en utredning alltid inleds när poliser använt sina tjänstevapen för att avgöra om ett brott begåtts eller inte.

GP har tidigare rapporterat att en 24-årig man häktats, misstänkt för att ha kört bilen. Enligt tidningen är mannen är knuten till ett kriminellt nätverk. Han är även dömd för våld mot tjänsteman efter att ha slagit en polis i ansiktet.

Ingen skadades i samband med det misstänkta påkörningsförsöket eller skottlossningen.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons