Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Porsche ska börsnoteras före årsskiftet

Porsche kommer att börsnoteras innan 2022 är slut, meddelar Volkswagen.
Ekonomi • Publicerad 6 september 2022
Full fart mot börsen. Arkivbild.
Full fart mot börsen. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Den tyska fordonsjätten offentliggjorde sina planer på en framtida notering den 24 februari i år, samma dag som Ryssland invaderade Ukraina, och nu har det aktuella tidsfönstret preciserats.

"Det här är ett historiskt ögonblick för Porsche", säger lyxbilstillverkarens nya vd Oliver Blume i ett pressmeddelande.

Annons

Enligt planen ska börsintroduktionen ske redan någon gång i slutet av september eller början av oktober. Om noteringen går som planerat ska Volkswagen sedan kalla till en extra bolagsstämma i december.

Beskedet kommer i en tid som annars präglas av finansiell oro i spåren av en skenande inflation, Ukrainakriget och rekordhöga energipriser.

Intresset för Porsche är dock fortsatt stort bland investerare, som värderar bolaget till mellan 60 och 85 miljarder euro, enligt Bloomberg News.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons