Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Positiv rapport för Alphabet – föreslår split

Googles moderbolag Alphabet får mer än godkänt för sin rapport för det fjärde kvartalet, enligt CNBC.
Ekonomi • Publicerad 2 februari 2022
Alphabet presenterade en bra delårsrapport. Arkivbild.
Alphabet presenterade en bra delårsrapport. Arkivbild.Foto: Richard Drew/AP

Vinsten per aktie landade på 30:69 dollar, att jämföra med analytikernas tips som i genomsnitt låg på 27:34 dollar. Även intäkterna slog förväntningarna, 75,3 miljarder dollar mot tippade 71,8 miljarder dollar.

Alphabet brottades med vikande inkomster tidigt under pandemin, men i takt med att fler köper hämtmat och handlar via nätet har annonsörer vänt sig till Google.

Annons

Annonsintäkterna för Google – inklusive Youtube – blev 61,2 miljarder dollar för oktober–december, en skyhög ökning från året före då de låg på 46,2 miljarder dollar under samma kvartal, meddelar bolaget.

Youtube stod för 8,6 miljarder dollar i annonsintäkter under perioden, en ökning på 25 procent. Molntjänsterna ökade från 5,5 miljarder dollar, jämfört med 3,7 föregående år.

I ett tecken på gott självförtroende meddelade även bolaget att man planerar att genomföra en så kallad aktiesplit, det vill säga en uppdelning av aktien. Om förslaget godkänns kommer varje aktie i juli att delas i 20, vilket gör respektive aktie betydligt billigare även om bolagets marknadsvärde hålls intakt.

Aktien steg nästan 9 procent i börsens efterhandel.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons