Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Positivare tongångar inom USA:s industri

Ekonomi • Publicerad 1 juni 2020
Tongångarna inom USA:s industri är nu något mera positiva efter att inköpschefsindex i april låg på den lägsta nivån sedan april 2009. Arkivbild.
Tongångarna inom USA:s industri är nu något mera positiva efter att inköpschefsindex i april låg på den lägsta nivån sedan april 2009. Arkivbild.Foto: Matt Rourke/AP/TT

Tongångarna inom USA:s industri är nu något mera positiva efter det att inköpschefsindex i april låg på den lägsta nivån sedan april 2009. Majsiffran för USA:s industri låg på 43,1 jämfört med 41,5 i april enligt branschorganisationen Institute of Supply Managements. Den siffran var också i linje med analytikernas förväntningar enligt nyhetsbyråns Reuters sammanställning. Index var dock fortfarande under 50-gränsen där ett indextal över 50 tyder på tillväxt.

USA:s ekonomi har precis som övriga världen varit hårt ansatt av coronapandemin och cirka 21,4 miljoner arbetstillfällen försvann i mars-april samtidigt som landets BNP-tillväxt backade fem procent under första kvartalet.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons