Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Putin inte bjuden till Elizabeths begravning

Storbritannien • Publicerad 13 september 2022
Rysslands, Belarus och Myanmars ledare har inte bjudits in till drottning Elizabeth II:s statsbegravning på måndag den 19 september.
Rysslands, Belarus och Myanmars ledare har inte bjudits in till drottning Elizabeth II:s statsbegravning på måndag den 19 september.Foto: Jane Barlow/PA via AP/TT

Omkring 500 utländska dignitärer väntas närvara vid drottning Elizabeths statsbegravning – men Rysslands, Belarus och Myanmars ledare har inte bjudits in.

Bland de första som dock meddelade att de kommer att åka till begravningen var USA:s president Joe Biden, som tillsammans med sin fru Jill Biden kommer att närvara vid begravningen på måndag den 19 september.

Annons

Även Frankrikes Emmanuel Macron, Turkiets Recep Tayyip Erdogan och Brasiliens Jair Bolsonaro är bland presidenterna som kommer att vara på plats.

Från svenskt håll har hovet meddelat att kung Carl Gustaf och drottning Silvia kommer att representera det svenska kungahuset på begravningen.

Det blir den första statsbegravningen i Storbritannien sedan 1965 då den tidigare premiärministern Winston Churchill begravdes.

Fakta: De kommer till begravningen

USA:s president Joe Biden och landets första dam Jill Biden

Frankrikes president Emmanuel Macron

Tysklands president Frank-Walter Steinmeier

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan

Brasiliens president Jair Bolsonaro

Italiens president Sergio Mattarella

Sveriges kung Carl Gustaf och drottning Silvia

Danmarks drottning Margrethe och det danska kronprinsparet Frederik och Mary

Norges kung Harald och drottning Sonja

Källa: AP, svenska hovet, norska hovet, danska hovet

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons