Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Pojke fast i brunn i tre dygn – räddning nära

Ett intensivt räddningsarbete pågår för nå fram till den femårige pojke som för tre dygn sedan ramlade ner i en drygt 30 meter djup brunn i Marocko.
Marocko • Publicerad 4 februari 2022
Civilförsvaret och lokala myndigheter gräver ett djupt hål för att få fram en pojke som fallit ner i en brunn i Marocko.
Civilförsvaret och lokala myndigheter gräver ett djupt hål för att få fram en pojke som fallit ner i en brunn i Marocko.Foto: AP/TT

Arbetet har pågått dag och natt. Under fredagen har man nått 28 meter ner och arbetar nu för att få till ett horisontellt hål, stort nog för att ta ut pojken. Men förhållandena är svåra. Marken består både av sandig jord och sten och risken för jordskred är stor.

Pojken, som heter Rayan, trillade ner i den djupa trånga brunnen i tisdags eftermiddag när han lekte i närheten, säger hans mamma.

Annons

– Hela familjen gav sig ut för att leta efter honom, sedan insåg vi att han hade trillat ned i brunnen, säger hon med tårar i ögonen till marockanska medier.

Den stora räddningsinsatsen har förvandlat den frodiga platsen kring brunnen i byn, som ligger nära Bab Berred i landets nordostliga delar, till en byggarbetsplats. Under torsdagen lyckades man sticka in ett rör till pojken så han kunde få syre och vatten, men sedan dess har inga fler detaljer om hans tillstånd kommit fram. Sjukvårdare befinner sig på platsen beredda att ge pojken vård. Myndigheterna har också en helikopter redo att föra pojken till sjukhus när man har lyckats få loss honom.

– Barnets räddning närmar sig, säger regeringens talesperson Mustapha Baitas.

– Våra tankar går till familjen och vi ber för att han kommer vara tillbaka hos dem så snart som möjligt.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons