Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Rättegång om Emporiamord bakom stängda dörrar

Brott • Publicerad 4 augusti 2023
Polisens kriminaltekniker på plats i köpcentret Emporia i Malmö efter att en person skjutits till döds och en skadats allvarligt. Arkivbild.
Polisens kriminaltekniker på plats i köpcentret Emporia i Malmö efter att en person skjutits till döds och en skadats allvarligt. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

På tisdag nästa vecka inleds rättegången mot den 16-årige pojke som är åtalad för mordet i köpcentret Emporia i Malmö den 19 augusti förra året. Utöver mord åtalas han också för tre fall av mordförsök, grovt vapenbrott och framkallande av fara för annan.

Med undantag av åklagarens och målsägandenas yrkanden samt den tilltalades inställningar kommer hela förhandlingen att hållas bakom stängda dörrar, skriver Malmö tingsrätt i ett pressmeddelande.

Annons

Lennart Strinäs, chefsrådman, hänvisar till förundersökningssekretess och den pojkens unga ålder:

"Dels är ytterligare sju personer häktade för delaktighet i brottsligheten och i den delen råder fortfarande förundersökningssekretess", säger chefsrådman Lennart Strinäs i pressmeddelandet.

"Dels innebär den tilltalades låga ålder att det gäller särskilda bestämmelser för huvudförhandlingen som innebär att ett mycket stort allmänintresse utgör ett skäl för stängda dörrar".

Övriga personer som är misstänkta i målet är inte inkallade förrän i slutet av september. Den huvudförhandlingen kommer att vara offentlig, uppger Malmö tingsrätt.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons