Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Rättegång om påkörd familj återupptas

Brottet • Publicerad 13 januari 2022
Två personer omkom när en bil körde på en cyklande familj i Färjestaden sommaren 2020. Arkivbild.
Två personer omkom när en bil körde på en cyklande familj i Färjestaden sommaren 2020. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

Mannen som körde på en cyklande familj på Öland lider inte av en allvarlig psykisk störning, visar den rättspsykiatriska undersökningen. En kvinna i 45-årsåldern och hennes ena barn omkom i olyckan och mannen är åtalad för grovt vållande till annans död.

Kalmar tingsrätt har kommit fram till att bevisningen mot honom är övertygande och på måndag återupptas rättegången, rapporterar SVT Nyheter Småland.

Den 57-årige mannen bedöms inte heller ha lidit av allvarlig psykisk störning vid olyckstillfället sommaren 2020. Han är även åtalad för grov vårdslöshet i trafik, framkallande av fara för annan och grovt vållande till kroppsskada. Åklagaren har yrkat på att han ska dömas till minst två års fängelse.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons