Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Rockad bland danska ministrar efter avgång

Danmark • Publicerad 2 maj 2022
Nuvarande migrations- och integrationsministern Mattias Tesfaye (S) blir ny justitieminister i Danmarks regering sedan Nick Hækkerup bestämt sig för att lämna politiken. Arkivbild.
Nuvarande migrations- och integrationsministern Mattias Tesfaye (S) blir ny justitieminister i Danmarks regering sedan Nick Hækkerup bestämt sig för att lämna politiken. Arkivbild.Foto: Olivier Matthys/AP

Under söndagskvällen aviserade Nick Hækkerup (S) oväntat att han lämnar sin post som justitieminister för att bli chef för den danska bryggeriföreningen.

Nu har statsministern Mette Frederiksen (S) presenterat ersättaren. Det blir den nuvarande migrations- och integrationsminister Mattias Tesfaye som blir ny justitieminister i regeringen, som endast består av socialdemokrater.

Tesfayes portfölj tas över av Kaare Dybvad Bek, som tidigare var inrikes- och bostadsminister. Den posten tas i stället över av Christian Rabjerg Madsen, som sitter i folketinget för socialdemokraterna.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons