Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ryssland planerar stora valutaköp

Ekonomi • Publicerad 1 september 2022
Rysslands centralbankschef Elvira Nabiullina och högt uppsatta tjänstemän inom den ryska statsapparaten ska ha godkänt en plan för stora stödköp av "vänliga" valutor. Arkivbild
Rysslands centralbankschef Elvira Nabiullina och högt uppsatta tjänstemän inom den ryska statsapparaten ska ha godkänt en plan för stora stödköp av "vänliga" valutor. ArkivbildFoto: AP/TT

Ryssland överväger att köpa kinesiska yuan och andra valutor från välvilligt inställda länder för motsvarande 70 miljarder dollar (motsvarande 750 miljarder kronor). Syftet skulle primärt vara att bromsa den ryska rubelns kraftiga lyft på valutamarknaden.

Kinas yuan lyfte något mot dollarn efter uppgifterna. Även den turkiska liran och Indiens rupie fick draghjälp.

Planen har redan godkänts av regeringstjänstemän och företrädare för centralbanken i Moskva, med centralbankschefen Elvira Nabiullina i spetsen, rapporterar Bloomberg med hänvisning till anonyma källor.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons