Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

SAS bojkottar alkoholjätte

Flygbolaget SAS väljer att bojkotta alkoholproducenten Bacardí, och kastar ut varumärket ur sitt sortiment, rapporterar norska Børsen.
Ekonomi • Publicerad 17 augusti 2023
Ett av sprittillverkaren Bacardís kontor, i Miami, USA. Arkivbild.
Ett av sprittillverkaren Bacardís kontor, i Miami, USA. Arkivbild.Foto: Wilfredo Lee/AP/TT

Alkoholproducenten har verksamhet i Ryssland och har därmed svartlistats av ukrainska myndigheter. SAS har haft Bacardí-produkter i sitt sortiment ombord och i lounger, men plockade raskt bort detta så snart svartlistningen blev känd.

"SAS har som bekant valt att ta bort produkter från företag på Ukrainas officiella svarta lista", säger Tonje Sund, presschef på SAS i Norge, till Børsen.

Annons

Alla bolag hakar dock inte omedelbart på bojkotten denna gång. Petter Stordalens hotellkedja Strawberry, som i likhet med SAS tidigt bestämde sig för att bojkotta Mondelez-produkter, har inte fattat beslut om en eventuell bojkott av Bacardí.

Det Kuba-grundade Bacardí är en av världens största sprittillverkare, och producerar till i första hand rom.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons