Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Semper återkallar mjölkersättning

Livsmedel • Publicerad 13 januari 2022
Semper återkallar modersmjölkersättning. Arkivbild.
Semper återkallar modersmjölkersättning. Arkivbild.Foto: Bertil Ericsson/TT

Semper återkallar modersmjölkersättning där produktpåsarna kan innehålla en annan produkt. Det gäller Babysemp 1, som är avsedd för nyfödda barn upp till sex månader.

Enligt ett pressmeddelande från Semper kan ett fåtal förpackningar innehålla en annan produkt, en mjölkdryck med jordgubbssmak anpassad för barn från två år.

Annons

Den aktuella sändningen av produkten återkallas nu från samtliga aktuella butikskedjor. Det är förpackningar med bäst före datum 2023-04-19 och artikelnummer 3301.

Semper bedömer att det inte uppstår akuta besvär vid eventuellt intag av den felaktiga mjölkdrycken. Mjölkdrycken har en lätt rosa färg och doftar jordgubbar.

"Semper beklagar verkligen det inträffade och ber konsumenter som köpt denna produkt att lämna tillbaka dem till butiken för att få pengarna tillbaka, alternativt kontakta Semper konsumentkontakt", skriver bolaget i pressmeddelandet.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons