Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Serierånade prostituerade – döms till fängelse

Brott • Publicerad 13 mars 2023
Malmö tingsrätt konstaterar att brotten riktats mot kvinnor som varit i en särskilt utsatt position och att gärningsmännen känt till detta. Arkivbild.
Malmö tingsrätt konstaterar att brotten riktats mot kvinnor som varit i en särskilt utsatt position och att gärningsmännen känt till detta. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

De bokade tid för sexköp – men utsatte kvinnorna för rån. Tre män döms för en serie rån och sexuella övergrepp mot kvinnor i Malmö förra sommaren.

Mellan maj och augusti sökte de upp prostituerade kvinnor i hotellrum och lägenheter. Utöver rån utsattes två av kvinnorna för våldtäkter och en tredje kvinna för grovt sexuellt övergrepp.

Annons

Kvinnorna dödshotades, blev slagna och sparkade och fick knivar riktade emot sig, samtidigt som de blev rånade på mobiler, kontanter och id-handlingar. Malmö tingsrätt konstaterar att brotten riktats mot kvinnor som varit i en särskilt utsatt position och att gärningsmännen känt till detta.

En man döms till fängelse i fem år och tio månader, en till fem års fängelse och en till fängelse i fyra år och tio månader. Två av dem ska utvisas ur Sverige.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons