Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Sex befaras döda i översvämning i Moçambique

Moçambique • Publicerad 1 februari 2022
Flera dagar efter att den tropiska stormen Ana dragit förbi befaras ytterligare dödsoffer. Bilden är tagen i Malawi, som har drabbats hårt av ovädret, precis som Moçambique och Madagaskar. Arkivbild.
Flera dagar efter att den tropiska stormen Ana dragit förbi befaras ytterligare dödsoffer. Bilden är tagen i Malawi, som har drabbats hårt av ovädret, precis som Moçambique och Madagaskar. Arkivbild.Foto: AP/TT

Den tropiska stormen Ana som har dragit fram i södra Afrika kan ha krävt ytterligare dödsoffer.

Sex personer befaras ha drunknat när de försökte ta sig över översvämmade floder i kanoter, meddelar polisen i Moçambique.

Annons

Regn har fortsatt falla över Moçambique, vilket har lett till att floder fortfarande är översvämmade, flera dagar efter att stormen Ana bedarrat.

En bro över floden Revuboe rasade i den tropiska stormen, vilket har tvingat människor att ta sig över med båt. Fyra av de sex personer som befaras döda var med i en kanot som kapsejsade. Tolv befann sig ombord och åtta av dem räddades.

De två andra som befaras ha drunknat försvann när en kanot sjönk i floden Zambezi.

Totalt har 86 personer bekräftats döda med anledning av stormen Ana i Moçambique, Madagaskar och Malawi.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons