Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Sex döms sedan kokainaffär filmats av polis

Brott • Publicerad 17 augusti 2023
Malmö tingsrätt dömer sex personer till sex års fängelse för synnerligen grovt narkotikabrott. Arkivbild.
Malmö tingsrätt dömer sex personer till sex års fängelse för synnerligen grovt narkotikabrott. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Utan vetskap om att polisen spanade på den 26-åriga kvinnan överlämnade hon en stor påse med sex kilo kokain till tre män som satt i en bil utanför en lägenhet i Malmö en februaridag tidigare i år.

Dagen efter överlämnade kvinnan 5,9 kilo kokain till två andra män på ett liknande sätt – och precis som dagen innan filmades allt av polisens spanare.

Annons

Nu döms de fem männen och kvinnan till sex års fängelse för synnerligen grovt narkotikabrott, skriver Ystads Allehanda.

De tre män som greps efter den första överlämningen hävdar att de inte visste att det fanns kokain i påsen, men Malmö tingsrätt skriver i domen att de "uppenbarligen varit kurirer".

Även kvinnan säger att hon inte visste att det rörde sig om kokain och att hon blivit tvingad av sin pojkvän att stå för överlämningen. Pojkvännen, som befinner sig utomlands, är häktad i sin frånvaro och misstänkt för grovt narkotikabrott samt kvinnofridskränkning mot flickvännen.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons