Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Skjutning i Västerås – pojke svårt skadad

En pojke sköts i stadsdelen Vallby i Västerås på måndagskvällen. Händelsen utreds som försök till mord men ingen person är frihetsberövad, enligt polisen.
Brott • Publicerad 5 juli 2022
En pojke vårdas på sjukhus efter att ha skjutits under måndagskvällen. Ingen person har gripits. Arkivbild.
En pojke vårdas på sjukhus efter att ha skjutits under måndagskvällen. Ingen person har gripits. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Den skottskadade personen är enligt polisen en pojke på 16 år. Enligt uppgifter till polisen var hans skador allvarliga men läget stabilt när han vårdades på sjukhus efter skjutningen.

Flera personer larmade om händelsen, som inträffade vid 20.30-tiden på måndagen. Enligt uppgifter till polisen ägde skjutningen rum utomhus i närheten av Vallby centrum.

Ingen misstänkt

Annons

Flera personer i närområdet kontrollerades men i nuläget är ingen person frihetsberövad eller misstänkt.

Polisens åtgärder under måndagskvällen och natten ligger till grund för den förundersökning om försök till mord som nu pågår.

"Spår som säkrades följs upp och det kommer hållas fler förhör under dagen. Parallellt med utredningen pågår ett trygghetsskapande arbete genom bland annat högre polisiär närvaro på Vallby i Västerås", säger Lars Jansson, tillförordnad lokalpolisområdeschef i Västerås i en presskommentar.

– Det har inkommit uppgifter om gärningspersonen eller gärningspersonerna. Men eftersom det väntas hållas fler vittnesförhör vill polisen inte gå ut med de uppgifterna, sade polisens presstalesperson Johan Thalberg i går kväll.

Ingen slump

Polisen har inga uppgifter om att någon annan person har kommit till fysisk skada i samband med händelsen.

Vid tiden för skjutningen befann sig flera andra personer i närheten och vilken risk de blev utsatta för är inte kartlagt men kommer utredas vidare.

Enligt uppgifter från polisen tyder det mesta på att det finns ett motiv och att skjutningen inte har skett av en slump, men att de behöver mer tid för att utreda vad som föranlett brottet.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons