Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Brand i naturreservat under kontroll

Branden i Svartsjöns och Paradisets naturreservat söder om Stockholm som startade på söndagen är under kontroll.
Brand • Publicerad 1 juni 2020
Daniel Stigenberg, från räddningstjänsten i Tyresö, eftersläcker en brand i ett större skogsområde i gränsområdet mellan Paradisets och Svartsjöns naturreservat i södra Stockholm.
Daniel Stigenberg, från räddningstjänsten i Tyresö, eftersläcker en brand i ett större skogsområde i gränsområdet mellan Paradisets och Svartsjöns naturreservat i södra Stockholm.Foto: Fredrik Sandberg/TT
En helikopter hjälper till i samband med branden.
En helikopter hjälper till i samband med branden.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Räddningstjänsten har under måndagen arbetat vidare med att se till att branden inte får ny fart och sprider sig ytterligare.

– Det blir bättre och bättre, säger operativa chefen Lennart Meijer till TT på måndagseftermiddagen, och fortsätter:

Annons

– Vi har branden under kontroll just nu och håller på med eftersläckning. Vi kommer att hålla på med det till mörkrets inbrott.

På söndagen var uppskattningen att ett område på omkring tolv hektar brann i Svartsjöns och Paradisets naturreservat i Haninge och Huddinge kommun. Det varma vädret på måndagen var ett orosmoment, men enligt räddningstjänsten har man lyckats hålla branden från att sprida sig.

– Det är inga öppna lågor, men det är glödbränder som vi måste eftersläcka i marken, säger Lennart Meijer.

Räddningstjänsten kommer att finnas kvar i området under natten för att bevaka branden.

– Och fortsätta med släckning i morgon, säger han.

Räddningstjänsterna i länet avråder från eldning sedan i fredags på grund av det varma och torra vädret. Enligt SMHI är det fortsatt risk för skogsbrand i stora delar av landet.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons