Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Släkting till ”knarkkrögare” misstänks för pengatvätt

De två Blekingekrögare som misstänks för att ha producerat stora mängder amfetamin i ett restaurangkök kan ha fått hjälp av en släkting till en av dem – som misstänks ha tvättat sexsiffriga belopp utomlands.
BLEKINGE • Publicerad 4 januari 2019

Det rapporterar SVT Nyheter Blekinge som även skriver att polisens utredare dessutom har hittat ytterligare brottsplatser i länet, förutom köket.

Det handlar om den jättelika narkotikahärva, med två huvudmän i Blekinge som misstänks för att ha framställt rekordstora mängder amfetamin i ett restaurangkök, där utredningen har dragit ut på tiden. Åtal, som enligt tingsrättens planering skulle ha lämnats in den 23 januari, kommer inte att väckas förrän i slutet av april.

Annons

Fortfarande nekar de två män i Blekinge, som suttit häktade sedan i maj förra året, till inblandning.

– Men bevisläget är starkt och jag vill hålla männen fortsatt häktade, säger åklagare Tomas Forsberg till SVT Nyheter Blekinge.

Utredningen har med tiden ringat in de båda männen som centralgestalter i härvan, med misstänkta över hela landet. I dag är det tre personer som fortfarande är häktade, varav de två blekingarna misstänks för synnerligen grovt narkotikabrott.

Amfetaminfabriken i Blekinge tros ha varit igång i nästan ett år innan polisen slog till. De båda blekingarna tros också ha fått hjälp att tvätta stora summor pengar. En släkting till en av männen är delgiven misstanke om brott och ingår numera också i det omfattande ärendet.

– Det är en person som är skriven utomlands, men som är släkt med en av de misstänkta och som har en tydlig koppling till den brottsliga verksamhet vi menar att de ägnat sig åt, säger Tomas Forsberg som menar att det handlar om sexsiffriga belopp.

Matilda OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons