Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Smittskyddsläkarens uppmaning till studenter och båtfolk

Smittskyddsläkare Bengt Wittesjö uppmanar nu både studenter som båtfolk att hålla avstånd när studenten närmar sig och sommarvärmen kommer.
Blekinge • Publicerad 1 juni 2020
Smittskyddsläkare Bengt Wittesjö.
Smittskyddsläkare Bengt Wittesjö.Foto: Mattias Mattisson

Under måndagens presskonferens angående coronaviruset tog smittskyddsläkare Bengt Wittesjö tillfället i akt och påminde om vikten att hålla avstånd för att minska risken att sprida covid-19.

– Jag vill uppmana båtfolk att hålla avstånd och inte tränga ihop sig i båtar och inte heller gå mellan olika båtar nu när det börjar bli varmare, säger Wittesjö.

Annons

– Jag vill också uppmana studenter att undvika stora festligheter tyvärr, och hålla avstånd såhär i studenttider för att minska smittspridningen, säger Wittesjö.

Region Blekinge har gjort tre reklamfilmer som ska läggas upp på deras Facebook-sida i veckan som uppmanar Blekingeborna att hålla avstånd.

Sarah RätzerSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons