Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Sönderslagna busskurer kostar miljoner

Skadegörelse • Publicerad 1 februari 2022
En sönderslagen busskur – dock inte i Göteborg. Arkivbild.
En sönderslagen busskur – dock inte i Göteborg. Arkivbild.Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Varje år krossas hundratals glasrutor på busskurer i Göteborg – något som kostar skattebetalarna flera miljoner kronor. Nu testas ett nytt materiel som är 300 gånger tåligare än vanligt glas, enligt P4 Göteborg.

Hittills ingår bara en busskur i testet, enligt Adrien Moysset som är förvaltare vid Västfastigheter som är ett av de företag som ansvarar för underhållet av busskurer i Göteborg.

Annons

– Vi behöver titta på hur lösningen fungerar över tid och på parametrar som kostnader och underhåll, säger han till radion.

I Växjö har man testat plasten på ett antal busskurer som är särskilt utsatta för skadegörelse. Och trots att materialet är dubbelt så dyrt som glas tror man ändå att det kan bli lönsammare i längden – eftersom vissa busskurer slås sönder flera gånger på ett år.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons