Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Spanien lockar med sol och öppna stränder

Spanien • Publicerad 1 juni 2020
Stränderna har öppnat gradvis i Spanien – men till en början var det bara för att promenera och sporta.
Stränderna har öppnat gradvis i Spanien – men till en början var det bara för att promenera och sporta.Foto: Emilio Morenatti/AP/TT

Stränderna har öppnat i hela Spanien – förutom i Barcelonas stadsområde. Och i Bilbao välkomnar Guggenheimmuseet besökare för första gången på månader. I och med detta hoppas Spanien kunna blåsa liv i den av coronapandemin hårt drabbade turismen.

Under årets första fyra månader halverades Spaniens intäkter från turismen. När landet stängde ner i mitten av mars innebar det också att inga turister alls kunde resa till landet. Men från och med juli hoppas man kunna locka dem tillbaka.

Annons

– Det gäller inte att vara först med att öppna igen, utan att öppna och veta att vi kan garantera hälsan hos såväl invånare som besökare, säger industri- och turismminister Reyes Maroto till Telecinco TV.

Spanien är världens mest besökta land efter Frankrike. Här står turismen för var åttonde jobb och över 12 procent av BNP. Från den 1 juli slopas kravet på två veckors karantän för utländska besökare.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons