Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Spanska barer och restauranger får grönt ljus

Spanien • Publicerad 5 juni 2020
Ett café i den spanska huvudstaden Madrid förbereder sig för att återigen ta emot kunder, något som kommer att tillåtas från och med början av nästa vecka. Arkivbild.
Ett café i den spanska huvudstaden Madrid förbereder sig för att återigen ta emot kunder, något som kommer att tillåtas från och med början av nästa vecka. Arkivbild.Foto: Paul White/AP/TT

Coronarestriktioner lättas nu vidare i de spanska storstäderna Madrid och Barcelona, städer som drabbats hårt av det nya coronaviruset.

Från och med början av nästa vecka kommer boende i städerna återigen att kunna besöka barer och restauranger med inomhusservering. Tidigare har endast utomhusserveringar tillåtits vara öppna av smittskyddsskäl.

Annons

Beskedet gavs av Spaniens hälsominister Salvador Illa under en presskonferens på fredagen.

Under presskonferensen tillkännagavs även att barn nu kommer att få tillåtelse att vistas utomhus alla tider på dagen, inte endast under de tidigare begränsade tidsperioderna.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons