Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Sportlov rullar igång – med färre tåg på banan

Kommande vecka är det sportlov i delar av landet. Men möjligheten att göra spontanresor med tåg under lovet är begränsad. En lång rad avgångar är inställda.
Trafik • Publicerad 11 februari 2022
Inställda tåg Arkivbild.
Inställda tåg Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Sjukdomsfall och en tidigare brand är orsakerna.

Branden i ett ställverk söder om Knivsta påverkar fortsatt trafiken mellan Stockholm och Uppsala.

Annons

– Troligen kommer detta upplägg att fortgå till i början av nästa vecka, säger Bengt Olsson, presschef på Trafikverket.

Branden påverkar SJ:s trafik på sträckan, men det går att resa med pendeltåg och buss. SJ har också behövt ställa in sin trafik på sträckan Stockholm-Gävle-Ljusdal, men det går att resa med regionaltrafik.

Men dessutom dras SJ med fortsatt hög sjukfrånvaro, vilket innebär att 60-70 avgångar per dag är inställda. Det handlar om avgångar till/från bland annat Linköping, Falun, Eskilstuna, Göteborg och Karlstad.

– För att kunna ha en framförhållning för både resenär och vår egen planering har vi valt att ställa in avgångar spridda över landet. Vi försöker göra det på sträckor med tätare trafik och med varsel, säger presskommunikatör Mikael Grinbaum.

TT: Hur har ni tänkt inför sportloven, då säkert många tänkt resa?

– Har man bokat en resa i förväg på en avgång som blivit inställd har man också fått information om vilken resa man blivit ombokad till. Vi har också försökt att i möjligaste mån undvika de längre sträckorna, säger Mikael Grinbaum.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons