Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ståltillverkare rusade på Wall Street

Börs • Publicerad 14 augusti 2023
De tunga indexen på USA-börsen steg något i måndagens handel. Arkivbild.Foto: Yuki Iwamura/AP/TT

De tunga indexen på USA-börsen steg något i måndagens handel.

Det tekniktunga Nasdaqs kompositindexet steg 1,0 procent, det breda S&P 500-indexet steg 0,6 procent medan Dow Jones industriindex steg 0,1 procent.

Annons

Ståltillverkaren US Steel drog iväg rejält i handeln och slutade på plus 36,8 procent. Detta sedan företaget på söndagen avvisat ett uppköpserbjudande från konkurrerande Cleveland-Cliffs för att skapa en av världens största ståltillverkare.

Även Cleveland-Cliffs, som erbjudit mer än sju miljarder dollar för US Steel, steg 8,8 procent.

Elbilstillverkaren Teslas aktie föll 1,2 procent sedan företaget meddelat att det sänker priset på vissa versioner av modell Y i Kina.

Backade gjorde också lastbilstillverkaren Nikola, minus 6,7 procent. Företaget har återkallet fler än 200 fordon sedan en utredning visat att problem med en komponent i batteripaketet kan ha orsakat en tidigare brand, rapporterar AP.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons