Nyheter

Stilsäkra ZZ Top firar 50 år

Norje Artikeln publicerades
SRF Sweden Rock Festival 2019 ZZ Top
Foto: Mattias Mattisson
SRF Sweden Rock Festival 2019 ZZ Top

Det går knappt att tänka sig en värld utan den ikoniska trion som utgör ZZ Top. Nu firar de 50 år – och visar att de fortfarande är grymma.

Texasgruppen bestående av Dusty Hill, Billy Gibbons och Frank Beard har hållit i gång sedan 1969 och visar ännu inga tecken på att vissna. Med 16 studioalbum under bältet finns det en diger låtskatt att plocka från nu när det var dags för ett 50-årsfirande.

Turnén kommer att ta trion genom Europa och fortsätter sedan till USA, men den inleddes under fredagen, i Norje.

I spellistan låtlistan hittar vi både bluesigt och riktiga rockklassiker som alla känner igen så som "Gimme All Your Lovin'” och ”Sharp Dressed Man” .

Foto: Mattias Mattisson

Gitarrspelet är lika träffsäkert som alltid och publiken gungar med i den sköna stämning som uppstår när ZZ Top river av hit efter hit.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.