Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Munter dag på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen hade en förhållandevis munter torsdag. Det breda OMXS-index steg 0,7 procent.
Ekonomi • Publicerad 1 juni 2023
Stockholmsbörsen i Frihamnen. Arkivbild.Foto: Tim Aro/SvD/TT

Även ledande europeiska börser hade en dag med stigande kurser, sedan ett nytt skuldtaksavtal röstats igenom i representanthuset i USA.

Klädjätten H&M toppade OMXS30-indexet, med de mest omsatta aktierna, och steg 2,7 procent.

Annons

Banksektorn gick också starkt. Bäst gick det Handelsbanken, plus 2,6 procent. Swedbank steg 2,4 procent medan SEB och Nordea ökade 2,2 respektive 1,7 procent.

Fastighetsbolaget SBB rasade med över 27 procent i onsdags, bland annat efter nya uppgifter i Dagens Industri. Torsdagen innebar en ny nedgång för bolaget, den här gången med 1,0 procent.

På morgonen kom flygbolaget SAS med sin rapport. Den visade att förlusten var fortsatt stor och aktien rasade 11,9 procent.

I Europa gick de ledande börserna upp. DAX-index i Frankfurt ökade 1,2 procent medan FTSE-index i London och CAC40-index i Paris båda stängde 0,6 procent upp.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons