Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Tre pojkar anhållna efter knivbråket i Eskilstuna

Fyra pojkar i 15-årsåldern skadades allvarligt i samband med ett större bråk vid Munktellarenan i Eskilstuna.
Tre tonåringar har anhållits för försök till mord.
– Det här är så klart traumatiskt på flera sätt, säger Lina Axelsson Kihlblom, chef för barn- och ungdomsförvaltningen.
Brott • Publicerad 1 juni 2023
Fyra pojkar har skadats i ett bråk vid en skola i Eskilstuna.
Fyra pojkar har skadats i ett bråk vid en skola i Eskilstuna.Foto: Stefan Jerrevång/TT

Händelsen inträffade vid lunchtid på torsdagen i samband med en friluftsdag vid Munktellarenan för årskurs nio på Årbyskolan, i vilken uppemot 80 elever deltog. I samband med ett bråk vid arenan skadades fyra elever i 15-årsåldern, som senare fördes till sjukhus med ambulans.

Region Sörmland meddelade under eftermiddagen att två av pojkarna betecknades som "mer allvarligt skadade", och de andra två pojkarna som "mindre allvarligt skadade". De fyras hälsotillstånd är dock stabilt, enligt regionen.

Annons

"Enligt läkaren är de stabila, de har initialt utsatts för skador som skulle kunna bli allvarliga", skriver regionen i ett mejl till TT.

Vasst tillhygge

Exakt vad som vad som hände vid Munktellarenan är ännu inte helt fastslaget, men polisen beskriver det hela som ett "större slagsmål med två grupperingar" och att de fyra pojkarna skadades med ett vasst föremål.

– Det jag kan säga är att ett tillhygge har använts, som är vasst, säger Marcus Anefur, presstalesperson vid polisen.

Under eftermiddagen greps tre pojkar som senare anhölls, misstänka för försök till mord. En av dem är 15 år gammal, de andra två är 17 år gamla.

Enligt Lina Axelsson Kihlblom, chef för barn- och ungdomsförvaltningen, var de skadade eleverna vid medvetande efter händelsen.

– Det jag vet är att de var kontaktbara. Men jag kan inte bedöma den saken mer än så, det är något för polisen och sjukvården att uttala sig mer om, säger hon.

– Det har varit någon typ av friluftsundervisning, och självklart har många andra elever bevittnat det som hände. Det är så klart en traumatiserande händelse.

Närliggande skola inrymdes

Enligt polisen finns uppgifter om att ytterligare en person har skadats i samband med händelsen, men då lindrigt och utan sjukhusbehov.

Högstadieskolan Faktoriet, som ligger i närheten av platsen, beslutade att inrymma eleverna för säkerhets skull. Men enligt rektor Jenny Råström var ingen av skolans elever inblandade.

– Nej, och nu har vi skickat hem eleverna och sitter och pratar i personalen om hur inrymningen gick, säger hon.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons