Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Stor utbildningsmässa för Blekinge: ”Många är nyfikna”

Utbildning som ska leda fram till jobb - det är i fokus när Arbetsförmedlingen rustar för utbildningsmässa för arbetssökande i Blekinge på onsdag.
Blekinge • Publicerad 24 februari 2020
Foto: Anders Wiklund/TT

Nu vill myndigheten få fler människor i länet att börja plugga – på onsdag den 26 februari har man samlat ihop 17 utställare i Arbetsförmedlingens lokaler på Karlskronagatan i Ronneby.

– Utbildning är en viktig faktor för att få ett arbete. Vi vet att många är nyfikna, men samtidigt finns det förstås frågor om till exempel vilka utbildningsmöjligheter som finns och ekonomi under studietiden, säger Tuva Holma, arbetsförmedlare i Blekinge, i ett pressutskick.

Annons

Bland utställarna återfinns arbetsmarknadsutbildningar, folkhögskolor, samt vuxenutbildningar och en eftergymnasial utbildningsanordnare för distansläsning.

- Inom vissa branscher kan en relativt kort utbildning leda till jobb, medan andra kräver längre studier. Det finns också stor variation mellan övervägande teoretiska studier och utbildningar som innehåller mer praktiska moment, säger Tuva Holma.

Utbildningsmässan pågår på onsdag 26 februari mellan klockan 12.30 och 15.30.

Thomas TörnqvistSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons