Nyheter

Stor utbildningsmässa för Blekinge: ”Många är nyfikna”

Blekinge Artikeln publicerades
Foto: Anders Wiklund/TT

Utbildning som ska leda fram till jobb - det är i fokus när Arbetsförmedlingen rustar för utbildningsmässa för arbetssökande i Blekinge på onsdag.

Nu vill myndigheten få fler människor i länet att börja plugga – på onsdag den 26 februari har man samlat ihop 17 utställare i Arbetsförmedlingens lokaler på Karlskronagatan i Ronneby.

– Utbildning är en viktig faktor för att få ett arbete. Vi vet att många är nyfikna, men samtidigt finns det förstås frågor om till exempel vilka utbildningsmöjligheter som finns och ekonomi under studietiden, säger Tuva Holma, arbetsförmedlare i Blekinge, i ett pressutskick.

Bland utställarna återfinns arbetsmarknadsutbildningar, folkhögskolor, samt vuxenutbildningar och en eftergymnasial utbildningsanordnare för distansläsning.

- Inom vissa branscher kan en relativt kort utbildning leda till jobb, medan andra kräver längre studier. Det finns också stor variation mellan övervägande teoretiska studier och utbildningar som innehåller mer praktiska moment, säger Tuva Holma.

Utbildningsmässan pågår på onsdag 26 februari mellan klockan 12.30 och 15.30.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.