Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Storbrand hos bilhandlare i Uddevalla

Bränder • Publicerad 4 juli 2022
Det brinner hos en bilhandlare i Uddevalla. Arkivbild.
Det brinner hos en bilhandlare i Uddevalla. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Det brinner kraftigt i en byggnad i ett industriområde i Uddevalla. Larm om branden kom strax före klockan 03 natten mot måndagen. Lokalen inhyser en bilhandlare.

Ett så kallat VMA, viktigt meddelande till allmänheten, har gått ut och boende uppmanas att hålla sig inomhus och stänga fönster och ventilation.

Annons

– Vi låter byggnaden brinna ner. Det är brand genom taket när vi kommer till platsen och det har blivit att inrikta sig på att skydda de intilliggande byggnaderna, säger Christian Andersson, vakthavande befäl vid räddningstjänsten.

Räddningstjänsten beräknar att man kommer att vara kvar under morgontimmarna.

– De har lyckats rädda de övriga husen men huset som det började brinna i är totalskadat och allting därinne, alla bilar, säger Andersson.

Inga personskador har rapporterats. Polisen har inlett en utredning gällande grov mordbrand.

– Det beror dels på brandförloppet och dels på att vi ska kunna öppna vår verktygslåda med teknisk undersökning med mera, säger Magnus Schildt vid polisen region Väst.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons