Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Stort tapp för Volvo Cars även i maj

Ekonomi • Publicerad 3 juni 2020
Volvo Cars försäljning i maj backade med 25,5 procent jämfört med i fjol. Arkivbild.
Volvo Cars försäljning i maj backade med 25,5 procent jämfört med i fjol. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Volvo Cars börjar se en viss ljusning i coronapandemin. Den globala försäljningen i maj minskade visserligen med 25,5 procent jämfört med samma månad i fjol, men det finns också tecken på återhämtning, uppger biltillverkaren i ett pressmeddelande.

I Kina ökade majförsäljningen exempelvis med 21,8 procent jämfört med i fjol, medan försäljningen i USA bara föll med 2,5 procent i maj. Enligt Volvo Cars har återhämtningen från pandemin varit snabbare än väntad tack vare lättade restriktioner i flera amerikanska stater.

Annons

Även i Europa finns tecken på återhämtning. Påverkan från pandemin är dock fortsatt stor, vilket ledde till att försäljningen i Europa minskade med 49,6 procent jämfört med maj i fjol.

Volvo Cars globala försäljningsnedgång hittills i år ligger på 25,0 procent jämfört med de första fem månaderna i fjol. Företaget har hittills i år sålt 208 479 bilar.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons