Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Surt på Wall Street efter turbulent vecka

Det fortsatte nedåt på de ledande USA-börserna på handelsveckans sista dag. Oro för inflation och räntehöjningar har präglat världens aktiebörser under en turbulent vecka.
Börs • Publicerad 6 maj 2022
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: John Minchillo

Återhämtningen efter torsdagens tunga börsdag uteblev. Nasdaq tekniktunga kompositindex backade 1,4 procent på fredagen, efter att ha rasat hela fem procent dagen före.

Det breda S&P500-indexet pekade på minus 0,6 procent vid stängning. Dow Jones industriindex gick ned 0,3 procent.

Annons

Flera av de stora teknikjättarna tyngde med röda siffror. Meta föll 2,2 procent och Amazon backade 1,4. Microsoft tappade 0,9 procent. Apple gick mot strömmen och och stängde upp 0,5 procent.

I botten fanns klädföretaget Under Armour, vars aktiekurs rasade med 25,9 procent efter att ha redovisat en större förlust än väntat.

Det har varit en turbulent vecka på finansmarknaderna. Onsdagens räntebesked från den amerikanska centralbanken ledde till en bred uppgång, som möttes med ras på torsdagen.

Investerare är oroliga för den skenade inflationen och den amerikanska riksbankens räntehöjningar, som befaras prägla marknaden en lång tid framöver.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons