Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Svensk gripen i Spanien för mord i Jakobsberg

Brott • Publicerad 12 juli 2023
En man blev ihjälskjuten utomhus i Jakobsberg norr om Stockholm. En stor polisinsats pågick i området. Arkivbild.
En man blev ihjälskjuten utomhus i Jakobsberg norr om Stockholm. En stor polisinsats pågick i området. Arkivbild.Foto: Robin Bäckman / TT

Svensk polis har sedan tidigare gripit fyra personer misstänkta för inblandningen i mordet på en man i Jakobsberg, norr om Stockholm, i maj i år. Tillsammans med spansk polis har nu en femte person gripits, skriver polisen på sin hemsida.

Mannen kunde gripas av spansk polis i lördags den 8 juli, två dagar tidigare häktades han i sin frånvaro på sannolika skäl misstänkt för mordet.

Annons

– Ett så snabbt gripande hade inte varit möjligt utan det mycket goda samarbete med spansk polis som upparbetats på utredningsenheten vid Noa, säger Theo Mandoki, utredningsledare vid sektionen för grova brott i Stockholm Nord.

Nu ska mannen begäras utlämnad till Sverige för fortsatt utredning.

– Jag vill inte berätta var i Spanien han blev gripen. Det är inte utrett färdigt vad han gjort när han varit borta, så vi vill inte riskera att förstöra något.

Samtliga fem personer är män i 20-årsåldern.

– De som sitter häktade umgås i miljöer där det finns andra kriminella, men på vilket sätt man haft kontakt med oss sen tidigare kan jag inte svara på, säger Theo Mandoki.

Polisen utesluter inte fler gripanden, men vill inte lämna några specifika detaljer om den pågående utredningen.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons